Hoppa till sidans innehåll

Härlig borta seger mot Ånge IK

09 JAN 2015 22:35
Fredag igen och traditionell kvällsmatch stod på menyn, denna gång borta mot Ånge IK. Det var en relativt stark uppsättning i Järpens IF som rullade mot Kastbergshallen under eftermiddagen.
  • Skapad: 09 JAN 2015 22:35

Väl på plats och med matchen igång var det bortalaget som tog tag i taktpinnen och med ca nio minuter spelade tar man också ledning genom nyförvärvet Mikael Fernström efter en briljant passning från Måns Ljungdahl som frispelade Fernström vilket i sin tur satte pucken högt i nät med ett distinkt avslut.

Lite mindre än en minut efter målet blir det tekning i Ånges zon till höger. Järpen vinner tekningen och Fernström avslutar på nytt och med en lite turlig studs på skridsko hittar pucken in i mål igen och Fernström gör sitt andra för matchen.

Bortalaget fortsätter att styra matchen med kontroll och med drygt fem minuter kvar av den första perioden drabbas hemmalaget av en utvisning. Järpen skapar ett bra tryck i powerplay och när Jacob Iwarsson skjuter för tredje gången från blålinjen fångar Filip Nilsson upp returen och 0 - 3 är ett faktum vilket också blir resultatet in i periodvila.

Tidigt i den andra perioden drabbas Järpen av ett par utvisningar med 18 sekunders mellanrum som bjuder in Ånge i matchen med en bra möjlighet för reducering i spel fem mot tre. Järpen ställer upp med backarna Oscar Hansson och Andreas Eriksson samt Marcus Guslin som tredje spelare. Grabbarna gör ett grymt jobb defensivt med uppoffringar och lyckas hålla ut hela boxplayspelet och Järpen får ett mentalt övertag istället för en reducering för hemmalaget.

Resultatet av detta fem mot tre spelet blev att tempot drogs ned hos bortalaget, man tappade mycket av det fina spel som grabbarna hittills visat. Efter ett par nya utvisningar lyckas man dock utöka ledningen till 0 -4 i powerplay genom Micke Wahlberg på passning från Marcus Guslin som också fastställer resultatet efter två spelade perioder.

I den tredje perioden gjorde Ånge några försök att reducera, men satte till en början inte sina lägen och skjöt en del utanför mål och missade frilägen. Järpen trummade på med sin 0 - 4 ledning men med fem minuter kvar reducerar hemmalaget till 1 - 4. Tiden där efter var dock inte tillräcklig för att komma ikapp och bortalaget tar en efterlängtad trepoängare då man tillslut också vinner med 1 - 4.

IMG_0760 kopia

Joni Hiltunen blev framröstad som matchens lirare, välförtjänt med ett flertalet fina räddningar bl. a på frilägen. Övriga truppen ska också ha beröm för en grym laginsats med härlig stämning i både bås och omklädningsrum. Kul att också se Järpensonen Mikael Fernström het i första matchen med sina två mål.

Klicka här för att läsa mer om matchen! (OBS! Extern länk till www.op.se)

 

MATCHFAKTA

Ånge IK - Järpens IF

1 - 4

(0 - 3, 0 - 1, 1 - 0)

Skotten: 30 - 30 (10-13, 10-7, 10-10)

Utv. min: Ånge 4x2min, Järpen 3x2min, 1x2+10min

 

MÅLEN

0 - 1  Mikael Fernström (Måns Ljungdahl)  08:35 EQ

0 - 2  Mikael Fernström (Joakim Westerlind)  09:36 EQ

0 - 3  Filip Nilsson (Jacob Iwarsson, Joakim Westerlind)  15:51 PP1

0 - 4  Mikael Wahlberg (Marcus Guslin, Gints Leitis)  34:39 PP1

1 - 4  Sami Touminen (Robin Billman)  55:23 EQ

Skribent: Joakim Westerlind
Epost: This is a mailto link

Bjurfors_Åre_neg 2

ICA_Supermarket_Butikslogotyp_Rod_CMYK 3

 

hawe_fast

 

 

 

Postadress:
Järpens IF - Ishockey
Röjsmovägen 8
83731 Järpen

Kontakt:
Tel: 064710611
E-post: This is a mailto link

Se all info